EN AFTEN MED DAIMI

★★★★★★
daimi

At Daimi ikke bare er en dygtig sangerinde og skuespiller, men også en glimrende fortæller, demonstrer hun ganske passende på Riddersalen, der har været hendes andet hjem i mange år. Her tar hun os på en vittig rejse gennem 50 år i underholdningsbranchen krydret med velvalgte musikalske godbiddere – fint assisteret på guitar af hendes mand gennem mange år, Cliff Gentle.

Bag titlen "Jeg sætter min hat som jeg vil" fra filmsuccesen "Jeg er sgu min egen" gemmer der sig en ganske enestående karriere, der omfatter engagement som jazzsangerinde såvel som alternativ Lommer-pige. Hun har både sunget revyduet med Dirch Passer og givetPoul Reichhardt ind til flere filmkys. Med en god portion selvironi fortæller Daimi om hvordan det er at blive vraget til fordel for en lun ret, og om betydningfulde kolleger som Preben Kaas, Lily Broberg og Jytte Abildstrøm. Men også om at fælde en tåre, da ABC-teatret blev revet ned og om at spille Pippi og andre børneforestillinger. Man havde gerne hørt lidt om Annie Get Your Gun, men får i det mindste et af glansnumrerne derfra, nemlig "Hvordan får jeg ramt på en mand ?"

Filmrollerne forbigås også, selvom Daimi fik ros for flere af sine filmpræstationer – ikke mindst når Erik Balling sad i instruktørstolen – indtil hendes selvvalgte farvel til rampelyset. Men man fornemmer, at der stadig er fut i Hr. Larsens datter, og Daimi var da også den, der slap bedst fra sin medvirken i Det Kongeliges opulente Matador-musical. Så man kan kun håbe, at Daimi igen får lov til at øse af sine mange talenter, for som hun fremstod på Riddersalen denne aften er hun stadig lige uimodståelig.