HUGO – 3D

★★★★★★

Martin Scorsese er tilbage – denne gang med en helt anden type film end de hårdtslående dramaer vi er vant til. Det forhindrer dog ikke børnefilmen HUGO i at være Scorseses mest personlige spillefilm til dato.

HUGO forener Scorseses tekniske mesterskab med en kærlighed til film og filmhistorie. Skuespillerne fungerer som et hold, og man føler ikke trang til at nævne nogle fremfor andre. 3D- effekterne har sjældent været udnyttet så raffineret som her og sammen med den geniale filmscenograf Dante Feretti har Scorsese genskabt fortidens Paris, så vi tryllebindes. Af samme grund vil det være kriminelt at løfte sløret for handlingen, publikum bør selv have chancen for at opdage filmens magi.

HUGO kan dog meget vel være et mesterværk uden et stort publikum, idet spilletiden på over to timer kan være for meget for vor tids børn. Og voksne vil måske undgå en børnebogsfilmatisering, når de skal vælge hvad de vil se i biografen.

HUGO er dog afgjort en af årets bedste film, selvom THE ARTIST stadig fortjente årets Oscar for bedste film. Men måske burde det amerikanske filmakademi har fulgt i Golden Globe-uddelingens fodspor og tildelt Scorsese instruktørprisen?