JOHN CARTER – 3D

★★★☆☆☆

Bag titlen JOHN CARTER gemmer der sig en besyndelig blanding af Sci-fi og gammeldags eventyrfilm. Officiel baseret på en roman af Edgar Rice Burrough (der også portræteres i filmen), men det endelig resulatet synes i mindst ligeså høj grad inspireret af diverse George Lucas-film.

Som i "Star Wars" vrimler med fantasifulde skabninger tilsat diverse velkomponerede masseoptrin og smuk visuel udnyttelse af den imponerende Mars-kulisse. Volden bliver aldrig udpenslet og filmen holder sig klogeligt til de klassisk eventyrs stringente dramaturgi.
Hovedrolleindehaveren Taylor Kitsch kan ikke være hyret for sin replikbehandling, men han har den rette helteattitude og de fornødne fysiske fortrin til at udfylde opgaven.

JOHN CARTER er trods stilforvirringen en flot og vellavet film med velkligende underlægningsmusik, men desværre også for lang. De store drenge som filmen primært henvender sig til kommer muligvis til at sidde lidt urolig undervejs, men mon ikke de bliver siddende? For JOHN CARTER hylder måske ikke den gode smag, men er dog sin længde til trods ganske underholdende. Og et evt. kvindeligt publikum vil glæde sig over heltens fysionomi og en overraskende smuk slutning.