SID VICIOUS – "SEX PISTOLS" WITH LOVE

★★★★☆☆

Forestillingen lægger ud med en mini-koncert bestående af en lille håndfuld "Sex Pistols"-hits samtidig med, at vi kan læse om den omstritte punkpar, forsangeren Sid og hans wannabe manager Nancy, på sideplancherne. Det er der i grunden ikke meget teater i, men danner på den anden side en god baggrund for at forstå, det drama vi senere bliver vidne til.

Efter knap en halv time befinder vi os i et tilsvinet hotelværelse, hvor Sid og Nancy vælter rundt mere eller mindre omtåget af stoffer og sprut. Og her bliver vi – også efter pausen. Det er ingen fremdrift hverken i stykket eller hovedpersonerne, hvilket måske er en pointe? I stedet bliver vi vidne til et inferno af ukvemsord kun afbrudt af ømhedsflimt, så man lige aner, at disse to mennesker faktisk elsker hinanden. Er Sid og Nancy punkens svar på George og Martha fra klassikeren "Hvem er bange for Virginia Woolf?" ? Man tror det næsten, omend Edward Albee fremstår som en betydelig bedre dramaturg.

Først til slut perspektiveres dramaet for alvor med Nancy livløst sammensunket i baggrunden og Sid fremme på scenen, hvor han fyrer sin berømmede vrænge-udgave af Sinatras "My Way" af.

Morten Holst er uhyggelig troværdig som narkonedbrudt punkstjerne og Julie Ølgaard følger ham til dørs, som den
tilsyneladende mere robuste, men i virkeligheden dybt destruktive Nancy. Casper Crump underspiller fint rollen som Sids agent, der tilsyneladende kun er interesseret i penge, men som i øjeblikke afslører en ægte omsorg for – ja måske ligefrem kærlighed til – Sid. Omvendt overspiller Peter Oliver Hansen rollen som pusher i en grad, så han synes at medvirke i et helt andet stykke.

Rent musikalsk lykkedes forestillingen fint, ja man synes næsten sangene lyder endnu bedre end i originaludgaverne, og det er ikke engang usandsynligt. Gid instruktøren Maria Valbom Vinterberg i højere grad havde brugt sangene dramatisk fremfor at lade dem danne ramme om forestillingen, det kunne have tilført opførelsen en tiltrængt dynamik. Nu nøjes SID VICIOUS – "SEX PISTOLS" WITH LOVE med at være en forestilling lidt over middel, og det er næppe i Sid og Nancys ånd.