RÅBEROBER

★★★★★★

af Anne Marie Helger og Helene Vindsmark

(Forlaget Biberkopf)

Når Dronning Margrethe kan udgive en bog om sine kjoler, hvorfor i alverden skulle Anne Marie Helgers spektakulære rober så ikke også udødeliggøres ? Thomas Catos udsøgte farvebilleder gør dem tilmed så tillokkende, at enhver Queen må blive misundelig på den garderobe!

Men hvis man tror RÅBEROBER kun er pjank og spas, så tar man fejl. Her er nemlig en udførlig gennemgang af hver eneste af de udvalgte kreationer – fra det såre enkle Connie Knudsen model til det grandiøse påfulge-kostume. Hver kjole har tilmed sin helt egen festlige historie, som vi heller ikke snydes for – naturligvis i et passende gloriøst sprog, som det sig passer for en sand teaterdonna. Og i tilgift får man sin helt egen Helgerske påklædningsdukke.

Bogen er forlaget Biberkopfs debut på markedet, og man kan håbe på, at det bliver til mange flere, for her er en sans for detaljen i layoutet, som man ikke er vant til på det danske bogmarked.

RÅBEROBER fremstår som en lækker kalorierig chokoladejulekalender med sine 24 uforlignelige smagsoplevelser. Man kan simpelthen ikke undgå at komme i godt humør af den.