SAW X

★☆☆☆☆☆

Der er et kvarter – efter den obligatoriske indledende torturscene – hvor SAW X næsten ligner en god film. En diskret spillende Tobin Bell (i rollen som John Kramer alias Jigsaw) begiver sig til Mexico i håb om at blive kureret for den kræft, som ellers er stemplet uhelbredelig af de officielle sundhedsmyndigheder i USA.

Men herefter er vi tilbage i et perverst voldsunivers, hvor ofrene får valget mellem at dø eller selv at transplantere en del af deres kroppe i håb om at overleve. Da filmen varer omkring to timer er kvalmegrænsen for længst overskredet, da man forlader biografen,

Det burde være fyringsgrund at programsætte en film med så afstumpet en handling, og et menneskesyn så forkvaklet. At den så tilmed synes at ville undergrave enhver tillid til alternativ behandling, øger kun mistanken om, at den magtfulde medicinalindustri har penge i projektet.

Kevin Greutert hedder “instruktøren”, der burde tvangsindlægges, for ingen sund hjerne kan stå bag denne film, der må være årets værste. Hold jer langt væk!