ROM

★★★★☆☆

Hvem vil ikke gerne med til ROM sammen med den guddommelige Bodil Jørgensen? Alt hvad den kvinde rører ved, bliver til guld. Sidste år leverede hun årets revy-præstation og vandt en Dirch-pris for indsatsen. Tidligere i år oplevede hun en stor personlig succes på Det Kongelige Teaters Gamle Scene som Fru Levin, og blev forestillingens bankende hjerte. Også i den sidste runde af “Badehotellet” er det hende, vi elsker højere end nogen, og nu yder hun fuldstændig blændende spil i Niclas Bendixens ROM, en romantisk komedie for et modent publikum.

Produktionsselskabet MOTOR ved Andreas Hjortdal og Jesper Morthorst og Scanbox Entertainment har sammen produceret denne drøncharmerende film, hvor Bodil Jørgensen så sandelig også er i godt selskab. Hendes mand er måske lidt af en tør kiks, men når han spilles så vittigt og diskret rørende af Kristian Halken, der tilmed har skrevet filmen i samarbejde med Christian Torpe, så forstår man godt, hvorfor hun har holdt ham ud i så mange år.

Omvendt giver det også god mening, at gensynet med hendes gamle flamme i det smukke Rom naturligvis vækker gamle følelser til live. For han spilles med svensk karisma og soif de vivre af Rolf Lassgård, der selv med gangstativ forstod at nedlægge Lena Olin i oldinge-romancen “Anden akt”.

Hvem skal hun vælge? Eller skal hun overhovedet vælge? Det må man sørme se filmen for at finde ud af. Men man må være forberedt på en vis jalousi, for Bodil Jørgensen deler man kun nødigt med andre.