ROBOT DREAMS

★★★★★☆

Sara Varons prisbelønnede grafiske roman ROBOT DREAMS danner grundlaget for en uimodståelig charmerende animationsfilm med samme titel. En spansk-fransk co-produktion, der med rette blev kåret som årets europæiske animationsfilm tidligere på året, selvom handlingen udspiller sig i New York, nærmere bestemt Manhattan.

Her møder vi Hund, der trods farverige omgivelser føler sig temmelig ensom.. Men så får han den ide at bygge sin egen robot, og det går heldigvis over al forventning. Robotten og Hunden udvikler et dybt og varmt venskab, der grænser til kærlighed, men en dag spænder skæbnen ben for deres lykke.

ROBOT DREAMS er en overrumplende original Oscar-nomineret animationsfilm, der både kan nydes af kvikke børn og deres vakse voksne, der måske også får andre facetter ud af filmen end familiens yngste gør.

ROBOT DREAMS har en smittende fantasi, en medrivende musikalitet, der omfatter både 80’er pop og heftige latino-rytmer. Men fremfor alt har den en nænsomhed, en dybde og en livskunstskab, som berører os alle. For ingen går gennem tilværelsen uden at få og miste. ROBOT DREAM gør os lidt bedre til at håndtere livets opsving og nedture – uanset alder, race og køn.