RESTGRUPPEN

★★★★☆☆

C:NTACT startede som uddannelses- og integrations-afdeling på Betty Nansen Teatret på initiativ af Betty Nansen Teatret daværende direktørduo Henrik Hartmann og Peter Langdal. I 2005 blev C:NTACT en selvstændig fond og har i dag til huse på Edison på Frederiksberg med Helle Haagen som direktør.

Denne gang er der fokus på RESTGRUPPEN dvs. de unge, der af en eller anden grund kommer i klemme i uddannelsessystemet i overgangen fra grundskolen til videregående uddannelse.

Daniell, Amanda, Jester, Evans, Loretta, Emelie, Amanda, Lucas, Katarina, Dagmara og Emma er unge, der har har haft problemer derhjemme eller på skolen, ofte kombineret med lavt selvværd og økonomiske eller sociale udfordringer.

Men på Edison får de unge hver deres stemme assisteret af forfatteren og rapunderviseren Shahin Aakjær og koreografen Nadine Zaucou. I Mikkel Flyvholms empatiske iscenesættelse lytter vi til de unge, hvad enten de synger, danser eller fortæller deres personlige historier.

Som publikum oplever man dem ikke som en restgruppe, men ser derimod mulighederne i dem alle, og det er en af de største værdier ved C:NTACT: Værdien i at blive set og selv at se.

(Michael Søby)