POWER ALLEY

★★★★☆☆

Brasilianske film er desværre en sjældenhed i Danmark, men i den kommende tid kan man ikke bare glæde sig over en række sydamerikanske arrangementer i Cinemateket – herunder en brasiliansk filmaften – men også en officiel premiere på en ny sprælsk brasiliansk film.

POWER ALLEY (“Levante”) er instruktøren Lillah Hallas vitale spillefilmsdebut, og handlingen udspiller sig blandt en gruppe meget forskellige teenagepiger på et volleyballhold. 17-årige Sofia er holdets stjerne, og netop da en talentspejder har fået øje på hende og udsigten til at spille på et udenlandsk hold er i sigte, bliver hun gravid.

Som teenagepige er det ulovligt at få en abort, og et forsøg på at få foretaget en illegal abort i et naboland straffes hårdt. Da rygterne om abortforsøget når volleyball-holdets ledelse kommer Sofias drømme om fremtiden for alvor i fare.

Ayomi Domenica gør et stærk indtryk som den målrettede Sofia, men også Loro Bardot, Grace Passô og Gláucia Vandeveld bidrager til den livlige stemning, der også levner plads til rørende momenter mellem pigerne.

Også Rômulo Braga, en af Brasiliens største filmstjerner, låner sin kendisfaktor til denne forfriskende ligefremme ungdomsfilm, der fortjener opmærksomhed – også i Danmark.