PIGEDYR

★★★★☆☆


Laura Skjoldborg gjorde et uudsletteligt indtryk på Odense Teater i Vibeke Wredes uforglemmelige teaterføljeton baseret på “Stormfulde højder” af Emily Brontë. Siden har hun både på Odense Teater og på S/H bekræftet sit talent. Men med rollen som Sara i Rebekka Boydings bearbejdelse af Cecilie Lind roman får hun endelig sit krystalklare gennembrud i København.

Laura Skjoldborg tegner et chokerende portræt af en dybt beregnende 13-årig pige, der nærmest målrettet begynder et forhold til præsten Dario i forlængelse af hans konfirmationsforberedelser! Men uden at vide, hvilke personlige konsekvenser, det på længere sigt kan have for hende.
Kvindekoret UngKlang skaber en unik musikalsk ramme om historien, og vi forlader først Sara, da hun som 30-årig ikke længere har den magt, som unge piger kan have over mænd.

Laura Skjoldborg skåner ikke sig selv, og blandingen af den lille pige, der slet ikke kan vente med at blive voksen, og den uimodståelige femme fatale, som hun ser sig selv som, er rystende.

Laura Skjoldborg får også åbenbaret sin flotte stemme i smuk samklang med de 7 korkvinder, men vi fornemmer heldigvis også, hvilke konsekvenser de erotiske eventyr har haft for hende, og i sidste ende får hun vakt vor empati for dette fucked up pigebarn.

Intet under at PIGEDYR er blevet et tilløbsstykke på S/H, for Laura Skjoldborgs indsats er af en kaliber, der må føre til mange nye opgaver både i og udenfor København.

(Michael Søby)