PEJSESHOW ’23

★★★★☆☆

Lad os ligesom det øvrige publikum starte med maden. Efter nogle lidt fattige corona-år er køkkenet på Pejsegården i den grad tilbage i topform. Uanset om man er vegetar eller kun til kød behøver man ikke at gå sulten i seng efter at have frekventeret den overdådige buffet, der tilmed efterfølges af et sublimt kagebord. Samlet set et kulinarisk tilbud uden sidestykke og den perfekte optakt til det årlige Pejseshow i Brædstrup.

Med Michel Castenholt som iscenesætter er selve showet også sikker på succes. Bevares, der er noget enkelte uelegante exit’er i første akt, som godt kunne fortjene en ekstra prøvedag, og når Lukas Birchs kært kurvende Irma-pige kan forvandles til hippie på et splitsekund, er det så virkelig strengt nødvendigt, at nogle af de medvirkende ganske umotiveret forlader scenen, før et nummer er slut?

Samme Lukas Birch er forestillingens kunstneriske leder og forekommer særdeles veloplagt, selvom man med fordel kan skrue op for de øvrige Irma-pigers mikrofoner i deres fællessang. Lukas Birch har udpræget sans for gode maskeringer og ditto udklædninger -godt hjulpet af kostumieren Kristina Mølgaard og parykmageren Peter Aagaard. Man forstår godt, at Lukas Birch vil forkæle sig selv med en god tekst som “Fede tider” skrevet af Vase og Fuglsang, men her bliver han nok en anelse for overmodig. Men i Kristina Mølgaards koreografi overrasker han i andre sammenhænge med en scenisk lethed, der klæder revyen, og så er han den mest nuttede Elton John, man kan forestille sig.

Anne Karin Broberg og Farshad Kholghi øser af deres efterhånden betydelige revyerfaring, selvom man gerne snart så dem udfordret mere af en helt anden type numre, end dem de selv har med i kufferten. Brobergs musikalitet og Kholgis accent-ekvillibrisme vil vi dog ikke undvære.

Ulla Vejby viser atter, at hun hører blandt de nye navne, der synes at have en fremtid indenfor dansk revy. Hun har slagkraft i sit musikalske solonummer med habil støtte fra Showbandet med kapelmester Keld Haaning Ibsen i front, og gør god fyldest i alt, hvad hun foretager sig. Hun skal nok klare sig, selv når sidste afsnit af “Badehotellet” er rullet henover skærmen.

Så man kan rolige gakke til Pejseshow, hvor Jytte og hendes mor Grethe Pejs står klar til modtage jer.