PASSAGES

★★★★★☆


Franz Rogowski har i mange år haft cphculture.dks interesse, fordi han har leveret en række bemærkelsesværdige skuespillerpræstationer – ikke mindst i tyske film. Cinemateket byder ikke bare på en hel kavalkade af hans film, og har tilmed hans seneste film PASSAGES som månedens film.

Independent-instruktøren Ira Sachs har skabt både Thure Lindhardt-filmen “Keep The Light On” og den urimeligt oversete “Little Men”, og nu skildrer han med visuel dristighed en usædvanlige trekantshistorie i PASSAGES.

Franz Rogowski spiller den excentriske filminstruktør Tomas, der er ligeså uforsonlig i sin filmkunst som i sit privatliv. Hans søde underdanige kæreste Martin (Ben Whishaw) får det ekstra svært, da Tomas indleder et forhold til skolelærerinden Agathe (Adèle Exarchopoulos).

Erotikken spiller en stor rolle i filmen og selv et åbent forhold kan komme under pres, når man ser sin elskede sammen med en anden.

PASSAGES har vakt opmærksomhed ved sin åbenhjertige skildring af en meget nutidig kærlighedskonflikt. Men den forholder sig også kritisk til moderne kunstopfattelse: Er myten om den grænseløse kunstner ikke blot kunstnerens egen opfindelse for at retfærdiggøre sin egen til tider uhyrlige opførsel?

PASSAGES er en film, der vil og vover mere end de fleste andre arthouse-film på det erotiske område. Men den tegner også et portræt af en kunstner, hvis talent muligvis er mindre end hans ego.