PAS

★★★★☆☆

På Aveny-T har man fået besøg af kunstnerkollektivet Compound, der er stiftet af danseren og koreografen Ali Haydar samt musikerne Hasan Shah og Ihan Haydar. Deres mission er at skabe en kommerciel platform for Urban Dance med henblik at udvikle kvalitetetsprodukter og øge deres synlighed.

PAS er et ambitiøst udspil, og man kan mærke, at folkene bag har noget på hjertet. Med Vallensbæk Station som et forfriskende nyt udgangspunkt fortælles om en ung fyr med indvandrerbaggrund, der får brev fra myndighederne om, at han ikke længere kan blive boende i Danmark, netop mens han er ved at færdiggøre sin studentereksamen.

Men hans venner beslutter sig for at lave en dansevideo, der skal øge opmærksomheden om hans historie.

Mange vil sikkert genkende flere af de medvirkende fra DRs børne- og ungdomsserie “En fra holdet”. Ali Jassem, der også er verdensmester i boldsporten Panna, fremstår sympatisk som hovedrolleindehaveren i PAS, og også Gabriel Mosleh og Anas Jaber gør indtryk som hans venner, specielt i deres forrygende skænderi.

Især i åbningsscenen foran Vallensbæk Station skal der stadig arbejdes lidt med den klare diktion, så også folk over 12 har mulighed for at forstå, hvad der bliver sagt. Men med Thomas Levin som dramaturgisk konsulent får de medvirkende fortalt deres historie, og tilmed med så megen humor, at vi aldrig når at kede os.

Der er således god grund til at rose iscenesætter Ali Haydar for hans indsats, men også Toby Dee-Daran har med sin dynamiske og opfindsomme koreografi sin del af æren for, at de dygtige dansere ligeledes tager sig godt ud på scenen. Ikke mindst Oliver Sohore imponerer med sin sublime kropskontrol.

PAS er en løfterig forestilling, der ikke kan siges fri for fejl, men som er lige netop den type opsætninger, som det foryngede Aveny-T bør satse på fremover.

(Michael Søby)