PÅ LOFTET SIDDER KRISEN

★★★★☆☆

Jacob Morild har også i år både skrevet og iscenesat årets julekabaret på Café Liva, og det er kan man kun være tilfreds med, for få danske tekstforfattere er så generelt godt skrivende som Jacob Morild, og det glade vanvid kendetegner da også samtlige fem kvarter, som julecabareten varer.

Med sig på scenen har han vidunderlige Karsten Jansfort, der efterhånden aldrig sætter hverken en fod eller en replik forkert. Derfor fryder man sig også særligt, når den elegante Jansfort laver en forrygende parodi på den tyske (platten)schlager-konge Hansi, der har kastet sin kærlighed på en ged!

Men også aftenens syrede religiøse indslag er festlige, hvad enten det gælder den gospel-agtige “Han er overalt”, der skaber splid om, hvem “Han” egentlig er, eller juleevangeliet, som i år synes at have et helt særligt budskab til en lidet moderat moderat.

Den uforlignelige skuespillerduo Jansfort og Morild får mere end almindelig god musikalsk opbakning af hele to af landets dygtigste revykomponister Morten Wedendahl og Thomas Pakula. Ikke mindst i den overdådige hyldest til jazzlegenderne The Mills Brothers, der på dansk bliver til Brødrene Møller (!), overrasker både Pakula og Wedendahl med flot vokal assistance.

Så man kan roligt besøge Café Liva, hvor forestillingens længde også giver mulighed for at nyde andre af Nyhavns julefristelser – både før og efter.

(Michael Søby)