FAR TIL FIRES VILDE FERIE

★★☆☆☆☆

Den seneste film i den åbenbart uendelige Far til fire-serie hører desværre til blandt de ringeste. Med mindre man synes, at nøgendragter med flagrende lemmer samt tyndskid er ideel børneunderholdning.

Sigurd Philip Dalgas er sådan set ganske harmløs som Lilleper, men mangler samtidig den stjerneudstråling, der gør det indlysende, hvorfor vi skal interesse os for lige netop ham. Rollen hænger denne gang ikke sammen på manuskriptplan, for på den ene side skal han fremstår som en lille superhelt, der kan håndtere en tilsyneladende flyvende minitraktor, og på den anden side fremstår både han og familien komplet åndsvage, når de gentagne gange glemmer at notere skurkenes bilnummerplade.

En ulidelig og komplet overflødig ny udgave af "det er sommer, det er sol, og det er søndag" virker som en rød klud på en tyr, og der spilles i øst og vest. Hvor f.eks. Kurt Ravn forsøger at imitere Peter Malberg i de gamle 50er-film, har Kirsten Lehfeldt absolut intet til fælles med Agnes Rehnis Fru Sejrsen.

Så lad dine børn få efterårsferie uden Far til fire – det fortjener de.