LOLITA

★★★★☆☆

Sommerballetten 2015 på Bellevue Teatret i Klampenborg er også i år en fornøjelse. Balletten kunstneriske leder Alexander Kølpin har overladt iscenesættelse og koreografi til Cathy Marston, der sammen med diverse dansere og koreografiassistenter har ladet sig inspirere af Vladimir Nabokovs kontrovercielle roman – og tilsyneladende også af Stanley Kubricks uforglemmelige film.

Vi må undvære James Masons magiske stemme, men får dog en flot lydside med Jesper Mechlenburgs seksuelt suggestive toner som et afgjort plus.

Ida Praetorius er en strålende danserinde og ser betagende ud, men om hun også typemæssigt rammer LOLITA kan diskuteres. Man kan i al fald argumenteter for, at vulgariteten mangler.

Gildas Diquero tager sig af den dæmoniske Humbert Humbert, mens Mads Blangstrup kæmper med Humberts nobelhed, begge udmærkede. Deirdre Chapman forekommer derimod en smule farveløs som det misbrugte moderdyr.

Det fremgår ikke af programmet, hvem der står som ansvarlig for forestillingens glimrende kostumer, men et gæt kunne være scenografen Helle Damgård?

LOLITA fremstår som nydelig sommerunderholdning. Men åh hvor ville man ønske, at Alexander Kølpin snart ville bryde med pænheden, og giver Klampenborgerne en heftig udfordring. Her var den gode historie med potentiale til at blive både farlig og nærgående. Og så får vi en velkomponeret, men også lidt for mild sommersufflé. Slip dog vildskaben løs!