DRAGSHOLMREVYEN 2015

★★★★☆☆

Den traditionsrige Dragsholmrevy er taget et smut til den danske riviera og har slået sig ned på Restaurant Strandlyst i Vig. Her kan man i hyggelige omgivelser nyde en dejlig tre-retters menu, inden at de damer Bente Eskesen og Susanne Breuning slår sig løs på scenen.

Det bliver snart klart, at vi her har at gøre med to garvede teaterdamer. De klæder hinanden og forstår at supplere hinanden på en scene. Samarbejdet har da også rødder helt tilbage til de glade Bob Fosse-dage, dengang da Aarhus Teater var Danmarks musical-mekka kulminerende i en sublim "Sweet Charity".

At Breuning og Eskesen stadig kan bryste sig af branchens bedste ben, får vi heldigvis lejlighed til at se i en lille stepdans koreograferet af Breuning i starten af anden akt ligesom deres afsluttende shownummer går rent hjem med sikker musikalsk assistance fra Mads Strandgaard.

Selv når tekstmaterialet forekommer tyndt, og det gør det unægteligt flere gange, formår de på elegant vis at få det bedste ud af det og komme videre i en fart. Kyndigt sekunderet af instruktøren – eller rettere – "indpiskeren" Brian Kristensen, som der står i programmet.

Bente Eskesen er således grotesk morsom, når hun som kongelig operasanger skal fremføre et sponsor-potpouri eller når hun som gennemvædet drinksmixer slår fast, at hun i virkeligheden ikke hedder Rikke, men Kirsten!

Og Susanne Breuning bliver bare bedre og bedre til at agere Dronning Margrethe, og imponerer ligeledes i aftenens stærkeste tekst, den alvorlige "Hvis" af duoen Jantzen & Aagaard. Her falder der superaktuelle hug til den samvittighedsløse behandling af flygtninge, som vi oplever i øjeblikket.

Sammen giver Eskesen og Breuning den gas som to lokale mandlige jazzmusikere, og sørme om vores internationalt anerkendte trommeslager Alex Riel ikke gør dem selskab på premiereaftenen. Jo, Dragsholmrevyen 2015 er som undertitlen også fastslår "i lykkelige omstændigheder".