SOM I HIMLEN

★★★★★☆

Kay Pollaks følelsesfulde Oscar-kandidat SOM I HIMLEN blev i Århus en af årets mest uventede succeser, hvilket foreløbigt er kulmineret i en Reumert-nominering som årets forestilling. Så naturligvis skulle SOM I HIMLEN et smut til København for at gæstespille på Aveny-T. Og selvom forestillingen måtte nøjes med en talentpris til Josephine Park, der her udviser både sødme og charme, så hører den afgjort blandt årets bedste.

Hans Rønne har instrueret med samme nænsomhed, der kendetegner ham som skuespiller, og det er lykkedes på forbilledelig vis at overføre det svenske landsbyliv til de hjemlige bredegrader. En række relativt ukendte spillere låner autenticitet til denne fortælling fra udkants-Danmark, hvor en berømmet korleder skaber begejstring i det lokale kor – ikke mindst blandt kvinderne.

Victor Marcussen gør denne korleder til en plaget jesus-agtig hippi i modsætning til filmens mere spiselige Michael Nyqvist.
Bue Wandahl yder en Reumert-nomineret birollepræstation som landsbyens velmenende men stadig mere frustrerede præst, og formår hele tiden at forsvare, hvad så let kan udleveres.

Hans Rønne har formået at kæle for de musikalske detaljer Hele korarbejdet virker usædvanligt troværdigt, og selvom sentimentaliteten sætter ind til sidst, hvor forestillingen rent dramaturgisk også halter lidt, så er SOM I HIMLEN en overrumplende bedrift. Et lille mirakel i sig selv.