Månedens interview:

Albert Mogensen

(aktuel i Laurits Flensted-Jensens "Melon Rainbow", en af årets syv afgangsfilm fra Den Danske Filmskole)

Den Danske Filmskoles afgangsfilm er ikke kun et vindue til omverden for en række nye instruktører. Også flere nye skuespillertalenter bliver synlige – blandt dem 20-årige Albert Mogensen.

I Laurits Flensted-Jensens stemningsmættede MELON RAINBOW spiller den flotte Albert hovedrollen som en ung mand, der indleder et forhold til en jævnaldrende rengøringsassistent, som hver nat viser sig frem på cam for fremmede.

Albert Mogensen har netop været til sin første filmpremiere på Det Danske Filmskole.

"Det var mærkeligt at sidde samme med andre og se sig selv på film, men det virkede som om folk var glade. Det var dog lidt specielt at høre deres reaktioner under nogle af scenerne."

Selvom MELON RAINBOW er Alberts første film, har han dog prøvet af være skuespiller før ved flere lejligheder.

"Jeg har spillet lidt teater, da jeg var mindre og har også snuset til det, da jeg gik på efterskole. Jeg havde dog aldrig lavet film før, så det var ret spændende. Men også lidt af en udfordring, fordi karakteren i filmen er fuldstændig blind. Jeg kan selv se lidt afhængig af lyset f.eks. farver, og er vant til at klare mig. Så det var ret usædvanligt at skulle spille mere handikappet end jeg rent faktisk var."

Instruktøren Laurits Flensted-Jensen, der blev færdig på Det Danske Filmskoles dokumentarlinie for to år siden, fandt Albert på Roskilde festivalen sidste år.

"Laurits kom forbi, fordi han havde set, at jeg gik med blindestok, og spurgte om jeg ville være interesseret i et filmprojekt. I første omgang fungerede jeg bare som en slags rådgiver, fordi han havde en blind karakter med i sin historie, men så endte det med, at han tilbød mig rollen."

Det var dog ikke uden en vis nervøsitet, han gik til opgaven.

"Jeg synes de andre skuespillere spillede vildt godt, og det gjorde det lidt nemmere under optagelserne, at instruktøren foretrak, at vi improviserede replikkerne frem. Det virker mere naturligt på den måde, i hvertfald for mig. Det hjalp også, at han trak os til side enkeltvis, når han havde kommentarer til det, vi lavede."

Rollen i MELON RAINBOW krævede dog en del af Albert, og i en af de mere ublu scener får karakteren et blowjob. Men det var ikke nøgenheden, der for Albert blev det mest grænseoverskridende.

"Kyssescenen krævede en stor intensitet, så den var faktisk mere krævende. Men det blev aldrig akavet, for hun (Victoria Carmen Sonne) er superdygtig, så det gjorde det også meget lettere for mig.""Jeg skal læse psykologi efter sommerferien, men overvejede faktisk selv på et tidspunkt at blive skuespiller. Det er dog en hård branche, så det bliver nok ikke noget, jeg som sådan går efter. Men jeg vil altid sige ja, hvis jeg har muligheden for det. Jeg vil gerne prøve at spille en mere ustabil fyr en dag – en skurk måske eller en gal?"