BOYS DON’T CRY

★★★★★★

Christine Albeck Børge fik efter et væld af biroller på Mungo Park endelig den hovedrolle, hun så inderligt fortjente i den Reumert-belønnede forestilling BOYS DON’T CRY, der for en enkel aften kunne nydes på Aveny-T under årets CPH STAGE.

I dette samarbejde mellem Mungo Park og Det Kongelige Teaters eventministerium lyser Albeck Børge stærkere end nogensinde i Hilary Swanks’ gamle Oscar-rolle som transseksuel. Men Børge forfalder ikke til gammeldags stjernespil, men leverer en lavmælt og dybtfølt præstation, der understreger finheden i hendes talent og som blev belønnet med en Reumert-nominering.

Albeck Børge er langt fra alene på scenen, men får forrygende opbakning af et eminent hold. Lise Lauenblad går på imponerende vis linen ud som den troskyldige tilbeder. Marie Rich kan både få os til at smile som liderlig mama og til at snøfte som forsmået veninde med barnevogn. Anders Budde Christensen får lejlighed til at synge country og illuderer glimrende som bøssevennen Lonnie i et betagende kostume. Endelig tegner Nicolai Jandorf Klok et blændende portræt af en vraget bonderøv.

Forestillingen har en hypnotisk virkning på publikum, man indfanges gradvist af den trøsteløse bondeby-atmosfære, som Jonas Munck Hansens musik bidrager til. Men takket være Anders Lundorphs modige iscenesættelse og de helt forrygende skuespillere kommer vi følelsesmæssigt derud, hvor vi skal være for, at netop denne historie giver mening på scenen.

BOYS DON’T CRY må regnes blandt årtiets stærkeste danske teaterforestillinger og understreger Mungo Parks ensembles ry som landets bedste.