ST. VINCENT

★★★★☆☆

Vincent er navnet på en fordruken og lettere forsumpet mand, der bor alene med sin kat. Da hans nye nabo Maggie får brug for nogen til at se efter hendes søn Oliver, indvilger Vincent modstræbende. Hans pædagogiske evner synes ikke overvældende, og han lærer den kun 12-årige Oliver at spille på væddeløbsbanen. Samtidig introducerer han Oliver for den gravide russiske glædespige Daka.

Men uanset hvor tossede og egocentriske at filmens karakterer opfører sig, så formår instruktøren og manuskriptforfatteren Theodore Melfi at få os til at holde af dem. Der strømmer en generøsitet igennem filmen, der får os til at se bagved facaden og interesserer os for disse karakterer.

Bill Murray er i sit es som den brovtne Vincent, og Jaeden Lieberher tegner et sikkert portræt af en vaks lille fyr, der nok skal klare sig. Den storartede komedienne Melissa McCarthy filfører den fortravlede nabokone en god portion (med-)menneskelighed, og så får Naomi Watts lov til at lufte en troværdig russisk accent.

Vi hygger os og lunes ved det sociale engagement, der præger filmens tone. Og da man efter filmen forlader salen, sker det med vished om, at man har set en af årets mest sympatiske Hollywood-komedier.