LIVING IS EASY WITH EYES CLOSED

★★★★★☆

Javier Cámara har i lighed med en anden Javier (Bardem) opnået international opmærksomhed via sin medvirken i Pedro Almodóvar-film. Han spillede den ene af hovedrollerne i Oscar-vinderen "Tal til hende", og fik senest lejlighed til at lufte sit store komiske talent som en del af det flamboyante flypersonale i "De elskende passagerer". Nu kan vi nyde hans Goya-belønnede indsats i LIVING IS EASY WITH EYES CLOSED.

Bag titlen gemmer der sig en varm og munter road-movie, som det spanske film akademi tidligere på året kårede til årets bedste spanske film. Javier Cámara spiller en nørdet mand, der sammen med et ung par begiver sig på en lille rejse med eet eneste mål. Han vil møde John Lennon! Vi er i 60erne, hvor John Lennon faktisk tager del i nogle filmoptagelser i Spanien, men derfra og så til at møde ham, er der unægteligt et stykke vej.

Det formidable ved filmen og Javier Cámaras portræt er, at denne besatte nørd aldrig kun bliver latterlig. Javier Cámara formår i samarbejde med filmens instruktør David Trueba at vise os et dybt ensom menneske, der kæmper for at få en mening med tilværelsen.

LIVING IS EASY WITH EYES CLOSED bliver dog langt fra nogen traurig oplevelse, for den handler også om vigtigheden af at drømme og evnen til at realisere sine drømme. Det gør den tilmed uimodståelig romantisk, men aldrig uden en vis realistisk grundtone, og filmen bygger da også på en virkelig hændelse. Samtidig fornemmer vi, at instruktøren David Trueba besidder en udpræget sans for det eventyrlige.

David Trueba er i øvrigt søn af Fernando Trueba, der via sit hovedværk "Belle Epoque" (med en ung Penélope Cruz) vandt en Oscar for bedste udenlandske film i starten af 90erne. Man kunne godt have undt denne lune feel good-film samme skæbne.