EVENTYRET OM ASKEPOT

★★★★☆☆

Kenneth Branagh er tilbage i instruktørstolen og overrasker med den ødsle EVENTYRET OM ASKEPOT. I samarbejde med den mesterlige scenograf Dante Ferretti får han skabt en overdådig ramme om en sukkersød udgave af ASKEPOT-myten, som ingen småpiger i alle aldre vil kunne modstå.

Lily James og Richard Madden er sympatiske glansbilleder, og Branaghs exkone Helena Bonham Carter får en grotesk morsom figur af den gode fe – godt hjulpet af et aparte tandsæt! Branagh har også fundet plads til en af sine foretrukne skuespillere, Derek Jacobi (Jeg, Claudius), der fungerede som fortæller i Branaghs første filmtriumf, "Henry V".

Men det er naturligvis Cate Blanchett (frapperende klædt på af Sandy Powell), der løber med opmærksomheden i en saftig udgave af den onde stedmor. Blanchett har efter to Oscar-statuetter givet fået en god hyre for sit raffinerede bitcheri, og hun nyder tydeligvis at spille rollen.

Patrick Doyles musik giver episk vingefang til historien, som dog hæmmes en smule af den danske eftersynkronisering. En spilletid tæt på de to time trække dog ned og når man så tilmed skal belæmres med en kortfilm, der mest minder om fraklip med "Frosset", så synes man ifærd med at teste de unges tålmådighed. Men underholdt bliver de hele vejen og nogle små animerede mus garanterer, at rollingerne får en god biografoplevelse.