RASMUS LYBERTH-KONCERT I CHRISTIANSKIRKEN

★★★★★☆

For mange mennesker indfinder julestemningen sig først for alvor, når Rasmus Lyberth giver sin julekoncert i Christianskirken på Christianshavn. Og det forstår man sandelig godt, hvis niveauet plejer at være ligeså højt som det var i år.

Rasmus Lyberth har en enestående scenisk udstråling og stemmmen synes både stærkere og smukkere end nogensinde. Hvis man troede, at koncerten skulle blive ren nostalgi, så tog man fejl, for Rasmus Lyberth er tydeligvis en kunstner i forsat udvikling. Hans musikalske nysgerrighed afspejlede sig i de formidable musikere og sangere, han optrådte sammen med på scenen. Ikke mindst den eminente Simone Abdallah imponerede på diverse trommer.

Men Rasmus Lyberth virker måske allerstærkest, når han helt alene synger en stilfærdig julesalme på grønlandsk eller når han slår over i dansk for at mindes den nyligt afdøde digter Rune T. Kidde.

Fuldvoksne mænd såvel som små koner måtte uanset herkomst tørre tårerne væk flere gange, og det stormende bifald som væltede nedover Lyberth og co. i den propfyldte Christianskirke virkede sjældent hjerteligt. Man kan kun håbe, at andre musiksteder får øjnene op for Rasmus Lyberths musikalske integritet, for vi kan da ikke vente helt til næste jul med at høre ham synge.