WILLIAM

★☆☆☆☆☆

Hamlet Scenen på Kronborg holder generelt et højt niveau med sine udenlandske gæstespil. Derfor kommer det som en overraskelse, at man ovenpå et vellykket besøg fra The Globe Theatre nu får en flov ja næsten tarvelig optræden fra Sverige.

Stakkels Jonas Nerbe virker ganske på herrens mark i Andreas Boonstras iscenesættelse, når han krampagtigt skal forsøge at få publikum med på illusionen om, at han er William Shakespeare. Man kan i bedste fald kalde Nerbes attituder for teatralske, men det bør man ikke forveksle med teater, selvom man har fundet Nerbe på Stockholms musikteater. Det skal dog siges til Jonas Nerbes forsvar, at han intet kanl stille op med Jan-Erik Sääfs håbløst defuse tekst, der nok refererer til Shakespeares samtidige, diverse Shakespeare stykker og sonetterne, men vedbliver at være vignetter uden substans.

Selv en spilleivrig kvindelig strygekvartet til at understøtte Jonas Nerbes uoverbevisende operaagtige sangnumre kunne ikke overdøve de tomme tønders buldren, og da forestillingen helt faldt fra hinanden i slutningen af første akt, skulle vi ikke blot tvinges ud i en umotiveret fællessang, men også kysse vores sidemænd og kvinder, da William Shakespeare blev gjort til eksponent for fri kærlighed på tværs af kønnene.

Pausen indtraf først efter næsten halvanden time, hvilket ikke var et sekund for tidligt, og vi var ikke de eneste, der valgte at sige tak for i aften ved den lejlighed.