VÅBENSMUGLINGEN

★★★★☆☆

Andreas Kofoeds kun halv-dokumentariske film VÅBENSMUGLINGEN omhandler den største efterretningsskandale i Indiens historie.

Hovedpersonen Niels Holck er dansk og blev i lighed med MI5-agenten Peter Bleach anklaget for våbensmugling, men hvor Bleach måtte afsone 8 år i et indisk fængsel, nægtede man fra dansk side at udlevere Niels Holck.

I lange passager rekonstrueres de scener og samtaler, der førte frem til arrestationen og afsløringerne, men vi får også
interviews og TV-klip med flere af de relevante parter inkl. de to hovedpersoner.

VÅBENSMUGLINGEN fremstår som et medrivende og tankevækkende værk, der rejser en række komplekse spørgsmål om etik og moral for individer – men også for nationer. Den store vægt på fiktions-delen synes underligt nok at skade troværdigheden i dokumentar-materialet. For instruktøren Andreas Kofoed får os til at tvivle på, hvad der er illusion og hvad der er virkelig.

Det kan man vælge at vende til noget positivt, for i sidste ende resulterer det i en skærpelse af vores kritiske sans. Men om det gør VÅBENSMUGLINGEN til en virkelig helstøbt film, synes mere tvivlsomt.