MALEFICENT – 3D

★★★☆☆☆

Musicalen “Wicked” fortalte den “sande” historie bag klassikeren “Troldmanden fra Oz”. På samme måde beretter filmen MALEFICENT om, hvad der “virkelig” skete mellem Tornerose og den onde dronning. Pointen med MALEFICENT er, at vi alle rummer både det gode og det onde.

På trods af en æres-Oscar for sit humanitære arbejde forekommer Angelina Jolie mest overbevisende på film, når hun skal være grusom og beregnende. Imponerende brug af 3D kan ikke skjule, at Angelina Jolie i sig selv er lidt af en visuel effekt. Hun får dog god hjælp af kostumeafdelingen og også filmens scenografi bidrager konstruktivt til den eventyrlige atmosfære.

Desværre virker de fleste andre karakterer i filmen en smule uinteressante i sammenligning med MALEFICENT a la Jolie.

Sidst men ikke mindst har filmen et problem i forhold til sin målgruppe. Filmens pædagoiske fortæller minder os om, at MALEFICENT er et eventyr for børn. Men mindre børn kan nemt blive skræmt af flere voldsomme slag. Og da filmen kun kommer op i danske biografer i sin originaludgave, kan det meget vel komme i klemme rent publikumsmæssigt. For er man først stor nok til at kunne læse undertekster, så virker eventyret om MALEFICENT måske en smule barnligt?

Heldigvis keder man sig ikke, dertil sker der simpelthen for meget på lærredet. Robert Strombergs instruktion mangler muligvis finesser, men som effektiv underholdning for lidt større børn fortjener den i al fald en vis ros.