KOLBØTTEFABRIKKEN

★★★☆☆☆

Instruktøren Morten BH spillefilmsdebuterer med den i sandhed sindsyge komedie KOLBØTTEFABRIKKEN, der stiller skarpt på såvel den statslige som den alternative måde at behandle sindslidende på.

Filmen starter festligt med, at den rablende vanvittige Acacia (en veloplagt Paprika Steen) får en behandlingsdom efter at have lemlæstet en mand med sine særdeles alternative behandlinger. Men ligesom i Milos Formans “Gøgereden”, som denne film læner sig lige rigeligt op ad, skabes der tvivl om, hvem der egentlig er mest skør – lægerne eller patienterne.

KOLDBØTTEFABRIKKEN har overraskende fine tilløb til noget dybere, ikke mindst i birollegalleriet. zlatko Buric, Simon Juhl og Mick Øgendahl forsøger alle også at finde en vis alvor i deres figurer, og det klær flittige Allan Hyde for en gang skyld at spille voksen. Mia Lyhne leverer endnu en af disse grå mus, som hun efterhånden har gjort til sit speciale, og Ole Boisen overspiller desværre i den umulige rolle som overlægen.

KOLBØTTEFABRIKKEN lander på overdrevet, hvor al troværdighed går tabt, hvilket irriterer, da der flere steder var tilløb til mere end gode grin. Men vi når at glæde os over Nicklas Schmidts sofistikerede musik, der i passager tilfører filmen en tiltrængt nænsomhed, som man dog på manuskriptplan ender med at svigte.