ONLY LOVERS LEFT ALIVE

★★★☆☆☆

Jim Jarmusch formår som få at holde stien ren som en af de sande enere indenfor amerikansk film. Siden gennembrudet med “Strangers Than Paradise” har han specialiseret sig i lavmælte stemningsmættede dramaer krydret med en ofte bizar form for humor. Flere af filmene har bestået af velkomponerede sort-hvide billeder, men denne gang har han dog farver på palletten, hvilket også giver god mening. For Jarmusch overrasker denne gang med en stilfuld omend noget stillestående vampyrfilm, som næppe vil tilfredsstille alle genrens fans, men som nørder med kærlighed til filmhistorien nok skal forstå at værdsætte.

Hovedrollen spilles af den sexede Tom Hiddleston, som de hurtige nåede at se som “Coriolanus” i en transmission fra London-teatret Donmar Warehouse, men som også huskes for birollen i den seneste udgave af “The Deep Blue Sea”. I ONLY LOVERS LEFT ALIVE er han den disillusionerede vampyr med forkærlighed for begravelsesmusik og med bopæl i den såre triste by, Detroit. Hans elskede Eva holder til i Tanger, Marokko, men de drages af hinanden, og da de begge er vampyrer, spænder der romance over flere århundreder.

Apart Tilda Swinton er garant for, at denne Adam og Eva-historie ikke bliver som alle andre, og da Evas søster Ava først bliver en del af historien og gør sig uønsket som slangen i paradiset kommer der en smule mere fut i historien.