WARSZAWA

★★★☆☆☆

Thomas Levin overrasker med en globaliseringskomedie kaldet WARSZAWA, som udgør anden del af Teater Grobs ambitiøse projekt, “Det 6. kontinent”. Levins sans for rappe replikker fornægter sig heller ikke her, men i betragtning af de mange ord, der flyver over scenen i de næsten to en halv time, som denne alt for lange forestilling varer, får man alt for lidt substans.

Vennerne Johannes og David befinder sig muligvis på Hotel Bristol i den polske hovedstad, men bortset fra problemer med hotellets elinstallationer får vi ingen fornemmelse for forskelle og lighedspunkter mellem de to kulturer.

En flov historie om en narkosniffende skuespiller (den grumt overspillende Malte Joe Frid-Nielsen), der konstant bryder ind på deres værelse, plager ganske vist hele forestillingen, men perspektiver på globaliseringen udebliver fatalt.

Når WARSZAWA alligevel ender som en tålelig forestilling, skyldes det de veloplagte skuespillerpræstationer, som de unge talenter Mia Lerdam, Jens Sætter-Lassen og Cyron Melville leverer. Instruktøren Per Scheel-Krüger har også tilført forestillingen en tiltrængt energi, men heller ikke han kan give os et klart svar på, hvorfor vi skal interessere os for disse fjollerier.