OPERATION NAPOLEON

★★★☆☆☆

Forfatteren Arnaldur Indriðason er blevet kaldt Islands svar på Jussi Adler-Olsen, men filmmatiseringen af hans “Operation Napoleon” ligner nu mere de mindre vellykkede Alistair MacLean fra 70’erne, der fulgte efter 60’ernes publikumsfavoritter “Navarones kanoner” og “Ørneborgen”.

En nazi-fly med en hemmelig last styrter ned i Islands største gletsjer, og bliver først fundet mange år efter 2. verdenskrigs afslutning. Advokaten Kristin modtager en video med billeder af et fly fyldt med frosne lig, og det bliver starten på et vildt men desværre ikke helt troværdigt eventyr.

Filmens mandlige hovedrolle spilles af Ian Glen, der i starten af 90’erne fremstod som lovende takket være prisbelønnede filmpræstationer i “Silent Scream”, “Mountains Of The Moon” og “Fools of Fortune”, men senere blev der længere mellem snapsene. Iain Glen fik dog et comeback med TV-serien “Game of Thornes”, hvilken kan være grunden til, at han er havnet i denne tvivlsomme “euro-pudding”.

Kønne naturbilleder og enkelte effektive effekt-sekvenser er ikke nok til at redde OPERATION NAPOLEAN fra at ligne et gammeldags actioneventyr af den slags, man troede ikke blev lavet længere.