ØJNENES HEMMELIGHED

★★★★☆☆

En genindspilning af den argentiske Oscar-vinder "El secreto de sus ojos" kan på forhånd lyde bekymrende, for hvorfor forsøge at gentage et mesterværk? Men instruktøren Billy Ray har heldigvis samarbejdet med folkene bag den argentinske film, og forbliver tro med tonen i originalen.
Men hvor de tidsmæssige spring i historien gav originale ekstra dynamik, virker de her oftest forvirrende og i enkelte tilfælde irriterende. Men heldigvis har Billy Ray allieret sig med en trio af stærke filmskuespillere, der alle formår at levere varen i afgørende scener.

Chiwetel Ejiofor ("Kinky Boots") opnår måske knap den følelsesmæssige dybdel, som vi husker fra Stephen Frears "Dirty Pretty Things" og Steve MacQueens "12 Years a Slave", og gør derfor ikke helt samme indtryk som Richard Darin gjorde i 1999-udgaven. Til gengæld er Julia Roberts overrumplende god som det sorgfulde politikvinde, der 13 år forinden mistede sin datter i en stadig uopklaret sag. Nicole Kidman kan stadig forføre som cool chef, selvom dele af hendes ansigt forekommer ubevægelige. Men i en forhørsscene træder hun for alvor i karakter som skuespiller.

ØJNENES HEMMELIGHED er i denne engelsksprogede version blevet en gedigen og velfungerende kriminalfilm, der på sine egne betingelser virker seværdig. Men man kan selvfølgelig også bare vælge at se originalen – igen.