ØF!

★★★★☆☆

Bag titlen ØF! gemmer der sig den første hollandske stop motion-spillefilm nogensinde. Instruktøren Mascha Halberstads enestående værk, der blev nomineret til European Film Awards som årets animationsfilm, er ikke blot en teknisk bedrift, men også ganske morsom. Med en bramfri humor som også børn vil forstå at værdsætte.

Handlingen tager for alvor sin begyndelse, da ni-årige Bea får en kær grisling ved navn ØF i fødselsdagsgave. Forældrene er ikke videre begejstrede, eftersom der er mange forpligtelser ved at skulle passe en gris, men det værste er, at den mystiske “bedstefar” Thorvald har skumle planer med Øf! Thorvald agter nemlig at vinde byens store pølsekonkurrence – med ØF! som ingrediens.

Historien om grisen, der ikke ville være pølse, er velsignet med danske stemmer, og især Michelle Bjørn-Andersen lyser op på lydsporet som en gæv tante Christine.

Der er således flere gode grund til at slæbe familiens små og store pjattehoveder med i biffen, for ØF! ligner ikke for alvor nogen anden film i de danske biografer, og det er værd at fejre.