ODSHERRED SOMMERREVY

★★★★☆☆


At besøge revyen i Odsherred er som at tage på en tiltrængt mini-sommerferie, hvor alverdens bekymringer fortoner sig, og man hengiver sig ubesværet til daselivets lyksaligheder.

Iscenesætter Frede Gulbrandsen er garant for underfundig underholdning, og selvom et par af hans personlige indlæg i revyen havde været tilstrækkeligt, fungerer han som løjerlig hyggeonkel med norsk accent.

Henrik Silvers musikalske klovnerier passer ganske godt ind i ODSHERRED SOMMERREVYs uortodokse stil, og om det så er scenemesteren, koreografen og sangerinden Katrine Skjoldelev, så indgår hun også organisk i revyen som skuespiller med et nummer om hvordan man opdrager en hun – og en mand.

Men det er naturligvis revyens tre stjerner, der må trække det største læs på scenen denne premiereaften.

Ny på holdet er Anette Støvelbæk, der dog ikke er ukendt med revygenren efter optræden i den desværre hidgangne revy i Kerteminde. Hendes tekniske dygtighed er tydelig som Prinsesse Mary, der har et heftigt opgør med Rikke Bildes uforlignelige statsminister. Ikke mindst sprogligt formår Støvelbæk at fange prinsessens charmante diktion. Derimod klæder det ikke Anette Støvelbæk at spille nedad i portrættet af Rotte-Lotte, den figur bliver simpelthen for udvendig.

Rikke Bilde er derimod blændende som den lille Agron, revyens anden indvandrer, og en vaskeægte charmetrold. Hun kan også synge Lady Gagas Oscar-belønnede sang “Shallow”, så nakkehårerne rejser sig, når ikke en sært dansende Kristian Holm Joensen truer med at stjæle opmærksomheden.

Der trækkes store veksler på Kristian Holm Joensens komiske poesi, og i ham har denne verdens usikre og aparte mænd en sand ven. Hans nudist-nummer (!) gjorde for et par sæsoner siden lykke på Bellevue Strand, men passer også glimrende til sommergæsterne i Odsherred.

Så gak roligt til Odsherred Sommerrevy, for latteren gør godt og får kroppen til at slappe af på en særlig måde. Maden kan man dog i år få bedre andre steder end på Odsherred Teater, men forhåbentlig bliver to tynde skriver koldt rødt kød med anonym kartoffelsalat ikke et fast koncept. Gæsterne på Odsherred Teater er vant til bedre.

(Michael Søby)