ODSHERRED REVYEN 2024

★★★★☆☆

Vor Herred Bevares! er undertitlen på årets sommerrevy på Odsherred Teater. Det lokale islæt fornægter sig heller ikke i Frede Gulbrandsens muntre iscenesættelse. Hans evner som skuespiller er dog ikke altid indlysende denne aften, men som stærkt behåret svigermor gør han lykke – i al fald lokalt.

Også Christine Exners bevidst trætte guide i bronzealderens ægteskabelige forhold synes at vække genklang hos publikum i Odsherred. Christine Exner bliver ikke forkælet med de bedste tekster denne aften, men netop derfor virker hendes indsats så meget desto mere imponerende, fordi hun får spillet og sunget alle sine numre til succes.

Ulla Vejby kan både swinge i sangen “voksenskældud” og med eftertænksomhed foredrage en sød lille landmandsvise. Især den sidste slipper hun også godt fra som tekstforfatter.

Katrine Skjoldelev bidrager også i år med scenisk vitalitet og en ikke ubetydelig musikalitet, godt hjulpet af forestillingen nye komponist, soloorkestret Trond Lindheim, der viser sig at være en gevinst for revyen. Ikke mindst hans “National Anthem Medley” fremstår som et af de mest originale indslag i årets revy i Odsherred.

Revyens hjerte er og bliver Kristian Holm Joensen, fordi han er garant for den stille poesi, uden hvilken en revy som denne ville miste sin sjæl. I år viser han f.eks. sin virtuositet i “Hey Barber” – et lidt for langt nummer, som han selv har forfattet til musik af Søren Sonny Jensen.

Også rent kulinarisk er der gode argumenter for at besøge Odsherred Teater. Man gør derfor klogt i at bestille mad på forhånd via Teatercaféen, for både indehaveren Maybritt Aggerholm og Steven Berg hører tydeligvis til de gode kokke.

Selve turen til og i Odsherred er i sig selv en oplevelse, så forkæl dig selv med en revyudflugt til den smukkeste del af Nordsjælland.

(Michael Søby)