ODENSE SOMMERREVY 2023

★★★★★☆

“Slip latteren løs!” er undertitlen på årets sommerrevy i Odense, og det gør publikum sandelig også – med god grund.

For et veloplagt hold bestående af Henrik Lykkegaard, Lars Arvad, Lone Rødbroe Thomas Mørk, Tom Jensen og Vicki Berlin formår at skøjte henover de svage tekster, som heller ikke Odense Sommerrevy 2023 helt kan sige sig fri for, og skuespillerne gør simpelthen publikum i særdeles godt humør.

Kapelmester Morten Wedendahls musikalske arrangementer er lige så sprudlende som hans alsidige orkester, og vi kommer vidt omkring – fra country og rap til moderniserede revyklassikere og Tobias Rahim.

Kirsten Brinks farveglade scenografi og Peter Friis’ legende koreografi bidrager til festlighederne i teltet på Engen, hvor stemningen er god fra start efter indtagelse af lækkerier fra de populære picnic-kurve.

Der er næsten 30 indslag i årets revy, men de fleste af dem relativt korte, og de glider tjept over scenen i Tom Jensens tempofyldte iscenesættelse. Godt hjulpet af en række af de “Letbane-arbejdere”, der nu er blevet overflødige efter Odense Letbane endelig er en realitet! Jo, de har skam lune i Odense Sommerrevy anno 2023.

Teaterdirektøren Lars Arvad er forrygende som verdens bedste håndboldtræner Nikolaj Jacobsen, der er blevet sendt til Christiansborg for at få styr på folketingsmedlemmerne.

Vicki Berlin og Henrik Lykkegaard morer kosteligt som to berøringsglade berømtheder i Leif Maiboms dugfriske tekst “Selvvalgt afgang”.

Tom Jensen og Lone Rødbroe udgør et urkomisk og meget heteroseksuelt par, der får behov for deltage i Priden for at slå et slag for deres eget kedsommelige sexliv. Teksten er af duoen Vase & Fuglsang, som leverer flere fuldtræffere.

Thomas Mørk lyser op, hvad enten han skal agere hystade, håbløs sangskriver eller en temmelig fuld mand. Man er tilbøjelig til at bakke ham op i kravet om en statue.

Klynkende venstremænd og en besk skildring af de kummerlige forhold på det stadig mere kostbare OUH (Odense Universitet Hospital) hører blandt de mest vellykkede revy-numre denne aften, mens vi gerne havde undværet en plat karikatur af Jonas Vingegaards kageglade svigermor – aftenens ubetingede bundskraber.

Men ellers er der ikke meget at klage over, for ODENSE SOMMERREVY 2023 ligner simpelthen en succes.

(Michael Søby)