NORDTING

★★★★★☆

Den mellemstore scene (Mellemgulvet) i Skuespilhuset danner det fysiske grundlag for et usædvanligt gæstespil i forbindelse med CPH STAGE.

En kulsort nordisk satire, der på besynderlig vis formår at kombinere en afstemning om færøske kvinders ret til fri abort i Danmark, olietønde-spil med tørfisk og gummihandsker, samt sidst men ikke mindst tyve velsyngende kvinder (“Dóttir”) iført fikse islandske sweatre.

Aftenens vært Amund Sjølie Sveen var også forestillingens iscenesætter, og han præsenterede os for en række stærke nordiske solister: Den færøske sangerinde Gudrid Hansdottir, den grønlandske sanger Tûtu og den samiske joik-sanger og danser Marte Fjellheim Sarre.

En passioneret tale fra færingen Katrin Sigurspálsdóttir Kampban (aktivist og stiftende medlem af “Frítt Val”, der de sidste 7 år har kæmpet for fri abort på Færøerne) bevirkede, at dette NORDTING nærmest enstemmigt stemte ja til færøske kvinders ret til fri abort i Danmark.

Publikum skulle også gentagne gange synge med på en fjollet nordisk fællessang, hvortil de skulle dyrke gymnastik, men de blev dog belønnet med en vodka til slut.

En ejendommelig men bestemt stimulerende og tankevækkende aften, der faktisk gjorde os lidt klogere på forholdene i resten af norden.

(Michael Søby)