NINA OG PINDSVINETS HEMMELIGHED

★★★★☆☆

Instruktørduoen Jean-Loup Felicioli & Alain Gagnol har tidligere hittet med skæve og skøre animationsfilm som “En kat i Paris” og “Fantomdrengen”. Nu formår de atter at charmere med NINA OG PINDSVINETS HEMMELIGHED, der nok skal blive populære hos småpiger på alder med filmens 10-årige Nina, og måske også lidt yngre børn.

Nina har en livlig fantasi og det ukuelige pindsvin, som hendes far fortæller godnathistorier om, dukker ligefrem op i filmen som en karakter (kækt indtalt af Michael Lundbye Slebsager).

Men nogen gange er Ninas fantasi nok lidt for livlig, så da hendes far bliver fyret fra en fabrik, beslutter hun sig for at bryde ind på den lukkede fabrik, fordi hun er overbevist om, at der findes en skat derinde. Men først skal hun finde en vej gennem det store hegn, og undgå at blive fanget af vagten og dennes glubske hund. Hendes lille ven Mehdi er egentlig al for lille til at give sig ud på sådan et farligt eventyr, men han er også en god ven, der ikke vil lade Nina i stikken.

Vi er dog i trygge hænder med Michelle Bjørn-Andersen som fortæller, og hun varetager også en af filmens mest farverige roller som den excentriske Madam Kovacs med lune.

NINA OG PINDSVINETS HEMMELIGHED er ikke nogen stor film, men mindre kan bestemt også gøre det, for filmens atypiske og ikke altid lige pædagogiske historie virker forfriskende anderledes i forhold til meget af den serieproducerede amerikanske underholdning, som danske småfolk udsættes for dagligt.

Så giv lige NINA OG PINDSVINETS HEMMELIGHED en chance i efterårsferien.