NAKSKOV REVYEN 2023

★★★☆☆☆

Revyen i Nakskov overlevede det første år, som altid er det sværeste. Nu er revyen tilmed rykket ind i nogle særdeles attraktive lokaler i det nyrenoverede Hotel Harmonien. Der bliver tilmed serveret lækker mad (stegt flæsk med persillesovs, kartofler og hjemmesyltede rødbeder med muligt for tilkøb af bl.a. en trifli med sommerbær) i den store smukke teatersal forud for forestillingen, så humøret er i top, allerede inden vi går i gang.

Spille-entusiasmen er fælles for de fire medvirkende, og især Maja Muhlack har ære af sin medvirken. Et par deprimerende sange virker dog som tempomæssige stopklodser i revyen, men giver hende i de mindste chancen for at demonstrere et vis dramatisk talent. Bedst er hun dog i det Peter Belli-potpourri, der bliver forestillingens ubetingede højdepunkt – ikke mindst nummeret “Ingen regning” i samspil med teaterdirektøren Thomas Findvald Sølvskov.

Maja Muhlack og og Thomas Findvald Sølvskov bliver også velsignet med en tekst af revyveteranen Carl Erik Sørensen til musik af James Price. Den handler om to mennesker der er bange for alt – efterhånden også hinanden.

Badehotellets Mitzi alias Anne Bergfeld gæster Nakskov Revyen i år, og har blandt andet fået tildelt Lukas Birchs “Ikke noget solonummer”, der indholdsmæssigt stadig minder temmelig meget om “What ever happened to my part?” fra musicalen “Spamalot”. Den nydelige Anne Bergfeld synes dog ikke at være et oplagt revytalent, og hendes problematiske diktion gør ikke sagen bedre.

Dan Loffredo er et mere oplagt komisk talent, men hvorfor han hele tiden skal smide tøjet, får vi aldrig nogen kunstnerisk forklaring på.

Jens Nørremølle er revyen en god hjælper som komponist og kapelmester, og Troels Toya har haft til opgave af være revyens øjne udefra, men det har desværre ikke været tilstrækkeligt. For revyen i Nakskov har brug for en tekststærk iscenesætter, der allerede fra start kan hjælpe med at redigere de værste numre fra.

Toyas datter Tara har som koreograf været på noget af en opgave med i al fald tre af revyens medvirkende, der stadig fremstår lidet graciøse.
Man kan mene, at NAKSKOV REVYEN 2023 har forbedret sig en smule rent teknisk i forhold til det første år, men den burde bare været blevet endnu bedre. 60 procent af billetterne er dog heldigvis solgt allerede, så mon ikke vi får revy igen i Nakskov til næste år? Forhåbentlig med en iscenesætter på fuldtid.