MR. FREEMAN

★★★★☆☆

Mads Matthiesen fik ikke nok anerkendelse i sit hjemland for sin gennembrudsfilm “10 timer i paradis”, der høstede en instruktørpris på Sundance filmfestivalen, og burde have indbragt Elsebeth Steentoft en dansk filmpris for en sublim birolleindsats.

MR. FREEMAN er på sin vis også en stille film, men dem har vi også brug for i de danske biografer som modvægt til de mange larmende udenlandske film.

Lina Lund Jørgensen spiller på sin egen seje måde pigen Simone, der keder sig godt og grundigt i provinsen sammen med sine forældre, der har en klar opfattelse af, hvordan Simone skal leve sit liv. Men efter endnu en floppet date med en lokal drønnert får Simone kontakt på nettet med MR. FREEMAN (sympatiske Daouda Keita), en flot fyr fra Ghana. De knytter hurtigt bånd og pludselig er han på vej til den danske provinsby for at bo nogle dage hos Simone og hendes forældre.

Det er især Simones små borgerlige mor (Mia Lyhne i topform) ikke meget for, men da Simone har taget moderen i at genoptage forholdet til sin mands bror (herlige Caspar Phillipson), får Simone alligevel trumfet besøget igennem. Simones far (godmodigt fremstillet af Nicholas Bro) er da også mere imødekommende, men begge forældre får det svært, da der begynder at komme suspekte lyde fra Simones soveværelse om natten.

MR. FREEMAN er da også en mand med hemmeligheder, men filmen om ham og hans møde med det danske provinsliv undgår alligevel mange klicheer, og er i sidste ende en opmuntrende og hjertevarm filmoplevelse i et format, hvor vi alle kan være med.