MOD ALLE ODDS

★★★★☆☆

Teater Nordkraft har genopsat den Reumert-belønnede succes MOD ALLE ODDS, en co-produktion med Fix og Foxy og Betty Nansen Teatret. De 24 nordjyske børn i alderen 10 til 13 år fremstår mindre smarte-i-en-fart end det københavnske premierehold for 4 år siden, men også mere hudløse.

Det bliver forestillingens redning, for genopsætning virker mere informationstynget end originalopsætningen. Men det er stadig hjertegribende at se så unge menneske insistere på, at de ikke lader sig diktere af statistik.

Iscenesætteren Tue Biering har dog med fordel opdateret statistikinformationerne, så de i mere udpræget grad omhandler emner, der er aktuelle i dag. Ikke mindst kønspolitisk forekommer forestillingen mere relevant, fordi diverse former for køn og identitet i højere grad er blevet accepteret – også blandt de helt unge.

Samtlige børn optræder med en oprigtighed, som de alle kan være stolte af, og man føler sig fuldstændig overbevist om, at hvis der er nogen, der kan modbevise statistikkerne og som nok skal klare sig, så er det disse 24 unge. Derved får MOD ALLE ODDS en funktion, der går langt ud over det rent teatralske.

(Michael Søby)