MIO, MIN MIO

★★★★☆☆

Hilde Brinchmann har både bearbejdet og iscenesat Astid Lindgrens “Mio, Min Mio” i Norge, hvor forestillingen blev kåret som årets bedste børneteater i 2019. Nu nyopsættes hendes udgave af MIO, MIN MIO på Aalborg Teaters lille scene med en fuldvoksen Øster Borre Simonsen i en fin præstation som Mio.

Clara Josephine Manley illuderer med overbevisning diverse pigeroller, mens den dygtige karakterskuespiller Lars Topp Thomsen får lov til at skeje ud i alle de øvrige roller.

Papir synes at være fællesnævneren for såvel scenografi og kostumer, og gigantiske sider fra det litterære forlæg danner udgangspunkt for et eventyr for store børn ( fra 6 år – samt deres voksne).

Forestillingen egner sig dog ikke for gamle mennesker, der man skal af med fodtøj, ind og ud af rum, rejse sig og sætte sig på gulvet flere gange uden ryglæn. Selv en repræsentant for ældrebyrden ville have foretrukket, at hvis man blot kunne have valgt et sæde, hvorefter forestillingen kunne begynde.

Eirik Myhrs musik og lyddesign bidrager positivt til det eventyrlige univers, som er et resultat af et samarbejde mellem Teatret Vårt og Nordland Teater.

MIO, MIN MIO skal nok gøre lykke hos børn og barnlige sjæle, men helt så fortryllende som Odense Teaters pragtudgave for nogle år siden er den trods alt ikke.

(Michael Søby)