MIN ENESTÅENDE MOR

★★★★☆☆

Penélope Cruz fik sin gennembrud i Fernando Truebas charmante Oscar-vinder “Belle Epoque”, og befæstede sin position med Truebas farverige “La niña de tus ojos” (“The Girl of Your Dreams”), der indbragte hende en Goya (den spanske Oscar) for bedste kvindelige hovedrolle.
Hendes følgende internationale karriere bragte hende også til Italien, hvor hun især gjorde indtryk i Sergio Castellittos “Non ti muovere” (“Don’t Move”), som udløste David di Donatello-prisen i 2004 for bedste hovedrolleindsats i det såkaldte støvleland.

Næsten 20 år senere er hun tilbage i italiensk film i endnu en pragtrolle som den psykisk noget ustabile moder i Emanuele Crialeses familiedrama MIN ENESTÅENDE MOR.

Kønsrollerne var anderledes end i dag i 70’erne, og den livsglade mor til tre møder konstant modvilje fra sin mand, der udvikler sig til en sand hustyran. Den ellers så livsglade mor får en depression og det stadig mere katastrofale ægteskab sætter også sit præg på de tre børn.

Er der nogen løsning for den i sandhed enestående mor? Det må du i biografen for at nyde. For film med Penélope Cruz bør man i grunden aldrig gå glip af.