MENSTRUP REVYEN 2023

★★★★☆☆


Efter en lidt skuffende revy sidste år, er det dejligt at kunne konstatere, at Menstrup Revyen er tilbage i den gode gamle stil, der har gjort revyen kendt og elsket også udenfor bygrænsen.

Den lækre tre-retters menu sidder lige i skabet, og serveres med lune af et imødekommende personale, og maden kan med fordel ledsages af franske vine og/eller royale øl. Køreturen hjem behøver man ikke bekymre sig om, for der er mulighed for overnatning på den ualmindelig hyggelige Menstrup Kro, som ligger lige inde ved siden af revylokalerne.

Revyens kunstneriske leder Jesper Søgaard har udvidet sit revyhold, således at der er hele seks mennesker på scenen – foruden kapelmester Christian Dahlbergs musikalske trio – og det kan selv store revyer have problemer med at leve op til.

I Peter Holst-Becks iscenesættelser har alle seks skuespillere heldigvis deres øjeblikke, og han har selv skrevet et af revyens sjoveste numre “Hvad vil du være?” og en række småbørn pludselig skal tage stilling til deres kønsidentitet i en stadig mere forvirret verden.

Jens Jens Hauvgaard Jepsen er kær som besøgsbabyen, der hjælper plejehjemmets oldinge, der også bærer ble, og den fiffige Tina Mundt Nedergaard har tilsyneladende ladet sig inspirere af Trine Gadebergs Pelle i sit selvskrevne portræt af den foretagsomme dreng Mikkel.

Lisbeth Kjærulff morer med sin akutte trang til at synge opera i diverse jobsammenhænge, og Anne Hjort er atter elskelig som protestsangersken Esther.

Jeff Schjerlund imponerer ikke mindst vokalt i nummeret “Lille mand” om verdens mest magtfulde små mænd og sidst men ikke mindst yder Jesper Søgaard en af revykarrierens fineste præstationer i den underfundige vise “Alt var godt”. Leif Maiboms velskrevne tekst går i fuldendt symbiose med Christian Dahlberg smukke melodi, men det er Jesper Søgaard fortolkning, der får sangen til Menstrup Revyens kunstneriske højdepunkt.

Så man kan roligt begive sig afsted til Menstrup Revyen, hvor der både er hyggegaranti og stof til eftertanke.

(Michael Søby)