MEAN GIRLS (2023)

★★★☆☆☆

20 år efter at Tina Fey var med til at skrive filmen MEAN GIRLS, er hun tilbage i rollen som lærerinden Ms. Norbury i en opdateret udgave af den gamle ungdomsfilm. Hun står også for et af de mere muntre øjeblikke, da hun lægger an til at synge en sang ligesom mange af de øvrige medvirkende allerede har gjort. For ligesom “Grease” og “High School Musical” er også MEAN GIRLS anno 2024 blevet til en slags musical, omend sangene er af noget svingende kvalitet.

Den nye version er ikke bare iscenesat af to personer – Samantha Jayne og Arturo Perez Jr. – men fortælles også af to af filmens nøglekarakterer, Janis I’mi’ke (Auli’i Cravallo) og Damian Hubbard (Jaquel Hubbard), der begge har charme og lune.

Hovedpersonen Cady (et dejligt gensyn med Anguine Rice fra Kate Winslet-serien “Mare of Easttown”) starter på en ny skole, og bliver der mobbet af skolens bitch, Regina (en fæl udgave af Reneé Rapp). Cady har ellers fået et godt forhold til Reginas ex-kæreste Aaron (den nydelige Christopher Briney), men pludselig vendes alt på hovedet, og efterhånden bliver det svært at skelne mellem hvem der er helt og hvem der er skurk.

Filmen forekommer dog rigeligt overgearet set med danske øjne, og ingen af filmens karakterer vækker for alvor vores sympati. Men fans af den gamle film skal nok hygge sig, selvom heller ikke denne udgave fortjener klassikerstatus.