MARIEHØNEN EVIGGLAD

★★★★★☆

En lille halv time er alt, hvad Teatret Fair Play og Teatret st. tv. behøver for at skabe stor teatermagi til småfolk mellem 2 til 5 år – og deres voksne.
Med et perlende humør og en stille poesi tager Betina Grove os med ind i Halfdan Rasmussens fortryllende børnesang, som hun nænsomt har bearbejdet til scenen.

Med en udsøgt farvesans og et væld af overraskelser vækker Tanja Bovins fortryllende scenografi et betagende mikrokosmos til live, og det vrimler med både sjove og søde dyr: En jazzglad frø, en gravid mus, en hel bikube fyldt med bier, en smuk fugl, en stor græshoppe, og naturligvis den slimede Søren Snegl og Mariehønen Evigglad.

Henrik Steen Larsens instruktion sørger elegant for tempo- og stemningsmæssig variation, og Sune Skuldbøl Vraas lyriske musik bidrager til en organisk helhed.

Betina Grove er ikke blot en glimrende fortæller, men springer ubesværet fra den ene dyrekarakter til den anden med et væld af skægge stemmer, der både kan synge og tale, og hun fungerer tilmed som dukkefører for nogle herlige dukker i alle størrelser på og indeni en hemmelighedsfuld bakke.

Her kan Marie(hønen) lege gemmeleg ved at skjule sig under et rabarberblad, Hvis hun da ikke vælger at søge ly hos og drikke te med den faktisk ganske kære Søren Snegl i hans hyggelige underjordiske bolig.

MARIEHØNEN EVIGGLAD er en sand åbenbaring, der må regnes blandt årets fineste børneforestillinger. Den turnerer i hele landet, og var denne formiddag på visit hos Teater Nordkraft i Aalborg.

(Michael Søby)