LOVE LIFE

★★★★★☆

Den japanske instruktør Kôji Fukada har tidligeret stået i spidsen for film som “Harmonium”, der vandt Jury-prisen i Cannes-programmet Un Certain Regard i 2016. Men spørgsmålet er om LOVE LIFE ikke er instruktørens mest helstøbte film til dato. Filmen fremstår i al fald som en stilfærdig, skæv og sittrende japansk filmromance.

Taeko bor i et lejlighedskompleks med sin lille søn Keita og dennes nye far Jiro – med udsigt til Jiros forældre. Den lille familie rammes af en tragedie, og Taekos personlige krise bliver ikke mindre kompleks, da Keitas biologiske far Park (en bemærkelsesværdig Atom Sunada) pludselig dukker op. Han viser sig at være en døv og nu også hjemløs koreansk mand, og hvilke konsekvenser har det for familiens fremtid?

Fumino Kimura Fumino Kimura finder stilfærdigt bevægende udtryk for Taekos smerte og Tetta Shimada er en rigtig lille hjerteknuser som Keita. Man bør heller ikke undervurdere Kento Nagayamas diskrete fine spil som Jiro.

LOVE LIFE minder os om, at selvom man udgør et par, vil der altid være noget, man ikke kender til og ikke forstår hos den anden.