LILLE MYR

★★★★☆☆

Teatret st. tv. gæstespiller p.t. på børneteatret Anemonen i det indre København med en fin lille forestilling på en halv times tid – perfekt til småfolk mellem 2 og 5 år.

Udgangspunktet er Benji Davis billedbog af samme navn, der blandt andet tager os med ned under vandet, hvor der blandt er æg med kommende haletudser som f.eks. lille Myr og en stor sulten fisk ved navn Gavflab.

Flora Brandts flotte animerede videoprojiceringer suppleres opfindsomt på scenen i Tanja Bovins undervandsscenografi, og selvom der ikke sker alverden i den halve time, så er ungerne tydeligvis meget optaget af det magiske univers, som iscenesætteren Henrik Steen Larsen får skabt.

Den poetiske og fintmærkende Betina Grove understreger atter, hvorfor hun regnes blandt de bedste til at kommunikere med børn fra en teaterscene. Hendes graciøse bevægelser klæder i den grad dette enkle undervandseventyr smukt støttet af Sune Skuldbøl Vraas delikate lyddesign og musik.

Selv de forsigtigste børn, der som udgangspunkt foretrækker at sidde hos forældrene, bevæger sig ned foran scenen til de andre børn for derved at komme tættere på magien.

Større ros kan Betina Grove næsten ikke få fra sit unge publikum.

(Michael Søby)