LILLE FRØ

★★★★★☆

Jakob Martin Strids prisbelønnede billedbog om LILLE FRØ danner grundlaget for Teater Fantasts gæstespil på det hyggelige børneteater Anemonen i det indre København.

Der er virkelig god grund til at rose de to gæve kvinder bag Teater Fantast – Ditte Ylva Olsen & Stine Q. Pagh – og ikke bare for deres evner som skuespillere i denne sammenhæng. Men i den grad også for forestillingens kunstneriske greb. På Anemonen præsenteres LILLE FRØ nemlig som kunstner, og formidles til de 4 til 8-årige samt deres voksne af to kustoder forud for en kunstudstilling med værker af LILLE FRØ.

I flere år troede man, at LILLE FRØ blot var en ballademager, der ved et mirakuløst meteornedslag var havnet hos Familien Frø. Men med værker som “Tis i taske” og “Bog i bad” viste han, at der faktisk var mening med galskaben.

Både børn og voksne inviteres op på scenen, så de selv kan se værkerne og vurderer, om de synes at LILLE FRØ er kunstner eller ballademager.

Der er i al fald ikke tvivl om, at de elsker ham, for ungerne ligefrem hviner af fryd, når LILLE FRØ finder på nye måder af lave kunst på. Og da LILLE FRØ rejser hjemmefra, fordi han har fået nok af at blive skældt ud, så er de små med ham hele vejen.

LILLE FRØ fremstår som både skægt og originalt børneteater, der – måske – gør det lidt lettere for de voksne at tage børnene med på kunstudstilling en anden gang.

(Michael Søby)